ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОГО БОРЩУ

Щорічно у другу суботу вересня відзначається неофіційне свято – День українського борщу. Це свято підкреслює важливість збереження національної спадщини та сприяє популяризації української кухні в світі.
У липні 2022 року Міжурядовим комітетом з охорони нематеріальної культурної спадщини український борщ було внесено до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.
Український борщ — це справжній символ національної кухні. Історія борщу налічує понад 500 років. В Україні готують три основні його різновиди: червоний (найпопулярніший), зелений та холодний борщі. А етнографиня із Полтавщини Олена Щербань нарахувала 365 рецептів борщу.
Вітаємо всіх поціновувачів цієї страви зі святом і запрошуємо відвідати Відділ економічних, технічних та аграрних наук та ознайомитися з переглядом літератури «Борщ як символ української культури і об’єкт кулінарної спадщини України».
Український борщ — це справжній символ національної кухні. Історія борщу налічує понад 500 років. В Україні готують три основні його різновиди: червоний (найпопулярніший), зелений та холодний борщі. А етнографиня із Полтавщини Олена Щербань нарахувала 365 рецептів борщу.
Вітаємо всіх поціновувачів цієї страви зі святом і запрошуємо відвідати Відділ економічних, технічних та аграрних наук та ознайомитися з переглядом літератури «Борщ як символ української культури і об’єкт кулінарної спадщини України».
Також фахівці відділу підготували подкаст, в якому ділимося з вами корисною інформацією про походження українського борщу як об’єкту нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, говоримо про різноманітність його видів та широку популярність у світі, а також читаємо гумореску Павла Глазового "Чудодійний борщ".
Коментарі
Дописати коментар