Лісове господарство України: основи сталого розвитку (Skipe – конференція)

Ліси – значна складова національного багатства країни та екологічної безпеки. Вони відіграють важливу роль в житті кожної людини.
Але внаслідок забруднення довкілля та інших антропогенних і екологічних чинників спостерігається всихання лісів, зсув лісових грунтів, деградація лісових екосистем та багато інших проблем в лісовій галузі.
Ці актуальні питання обговорювалися на онлайн-конференції «Лісове господарство України: основи сталого розвитку», яка була організована та проведена працівниками відділу документів з природничих та аграрних наук бібліотеки. До спілкування були запрошені науковці Українського науково-дослідного Інституту лісового господарства та агролісомеліорації (УкрНДІЛГА, м. Харків) та Краснотростянецького відділення цієї установи (м. Тростянець Сумської обл.). Науковці підкреслили важливість проблеми ефективного відтворення і використання лісових ресурсів в Україні і особливо на Сумщині в зв’язку з невеликою лісистістю регіону в порівнянні з іншими регіонами держави.
Надзвичайно насиченою і цікавою була розповідь наукового співробітника Краснотростянецького відділення УкрНДІЛГА Самодая В’ячеслава Петровича про живописний ландшафтний дендрологічний парк в урочищі Нескучне біля Тростянця Сумської області та досягнення науковців Сумщини.










Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика