ДО ДНЯ ЄВРОПИ В УКРАЇНІ

Українці – європейська нація, яка має тісний історичний взаємозв’язок з культурами інших європейських країн та загальноєвропейськими культурними традиціями.

Одним з пріоритетних напрямків діяльності відділу мистецтв Сумської обласної наукової бібліотеки є робота в рамках проєкту «Бібліотека – центр діалогу культур».

Щорічно проводяться різноманітні заходи, присвячені історії і культурі європейських держав: виставки, перегляди, віртуальні подорожі, тур-калейдоскопи, літературні етнокруїзи, євротижні: «Україна на шляху до Європи», «Західна Європа: єдина та різна» «Україна – Європа: мости спілкування та порозуміння», «Українці – співтворці європейської культури».

Зростаючий інтерес користувачів до цієї теми обумовлений активізацією економічних та культурних зв’язків нашої держави з європейськими країнами, розвитком туризму, трудовою міграцією, бажанням молоді навчатися в країнах Європи.

Багаторічний партнерські стосунки поєднують бібліотеку з національно-культурними товариствами, серед яких - представники польської та грецької діаспор Сумщини. Вони вивчають рідну мову, історію, культуру, традиції своїх народів. Відділ мистецтв став центром неформального спілкування, місцем проведення цікавих культурологічних акцій.

Духовні здобутки кожної етнічної громади збагачують культуру України, закладають міцний фундамент для міжнаціональної злагоди, толерантності, співпраці та порозуміння.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика