Єднаємо душі словом Кобзаря


До 206-річниці з дня народження Тараса Шевченка у відділі обслуговування користувачів Сумської ОУНБ розгорнуто перегляд літератури «Єднаймо душі словом Кобзаря» . 
Широкому загалові пропонуються твори визначного українського поета, книги та статті з періодичних видань про його життя та творчість, альбоми малюнків талановитого художника , література для дітей. 
Особливої уваги заслуговують видання, що висвітлюють зв’язки Тараса Григоровича Шевченка з Сумщиною: особисті стосунки та зв’язки з жителями та вихідцями з Сумщини, відгуки про нього в місцевій народній творчості, наукові та науково-популярні праці вчених-сумчан. 
На перегляді представлена колекція «Кобзаря». ЇЇ родзинкою є унікальні видання з фонду Канадсько-української бібліотеки, котрі видані за кордоном українською мовою. «Кобзар» – книга, яку український народ поставив на перше місце серед успадкованих з минулого національних духовних скарбів. Впродовж багатьох десятиріч вона є і буде настільною книгою справжнього українця. 
Для Тараса Шевченка важливою справою всього його життя була боротьба за відродження України, боротьба за все українське. В Шевченківські дні читаємо, пам’ятаймо Великого Кобзаря!



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика