Міжнародний день захисту дітей – свято дитинства, захисту життя, здоров’я і прав дітей.


З нагоди Міжнародного дня захисту дітей в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право!», котрий реалізується саме для того, щоб українці мали можливість отримувати правову інформацію, навчилися користуватися своїми правами та захищати їх у разі порушення, у відділі обслуговування користувачів Сумської ОУНБ відбулися заходи. 
«Стоп боулінг» – тема правознавчої години для учнів 7-8-х кл. ЗОШ № 4 . Мета заходу – формування у школярів негативного ставлення до булінгу. 
Булінг – це дія або бездіяльність, що вчиняються стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи або такою особою стосовно інших учасників освітнього процесу, внаслідок чого була або могла бути заподіяна шкода психічному або фізичному здоров’ю потерпілого. 
За темою заходу відбувся перегляд фільму «Чучело» та його обговорення. Фахівці Головного територіального управління юстиції у Сумській області розповіли підліткам про види булінгу, його ознаки, відповідальність за вчинення, правила щодо протидії булінгу. «Права дитини від «А»» до «Я» – книжкова виставка у відділі, на якій представлена література з прав дітей. Це книги, статті з періодичних видань з фонду бібліотеки, а також видання подаровані юстицією Сумщини: черговий випуск інформаційного бюлетеня «Юстиція відкрита для людей», наповненого актуальною правовою інформацією та практичні посібники для дітей «Зупинимо булінг разом», «Пам’ятка для дітей». Окрасою виставки стали малюнки школярів до Міжнародного дня захисту дітей в рамках проекту «Я маю право», які надали правники. В них учні творчо показали як вони розуміють свої права: право на життя, на родину, на безпечне середовище,на навчання, відпочинок, розвиток та ін. 






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика