Бібліотеки Сумщини в світлі інноваційних змін

19–20 червня в Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці відбувся обласний семінар керівників централізованих бібліотечних систем, районних бібліотек та бібліотек об’єднаних територіальних громад.
Роботу семінару розпочала начальник управління культури Сумської обласної державної адміністрації Мельник О.П., яка звернула увагу учасників на необхідність подальшого змістовного розвитку бібліотечної справи, впровадження інноваційних і креативних знахідок у роботу публічних бібліотек області.
Представники 28 бібліотек області взяли участь у роботі семінару. З великою зацікавленістю бібліотечні працівники слухали виступи директора Лебединської районної бібліотеки Ольховик Т.С., головного бібліотекаря Тростянецької міської бібліотеки Лук’янової О.І., провідного бібліографа Шосткинської центральної міської бібліотеки ім. Л. Толстого Плющ Т.М., які поділилися своїми напрацюваннями щодо роботи сучасної бібліотеки як центру культурного життя і вільного простору; організації роботи бібліотек з фондами в умовах децентралізації.
Жваве обговорення викликали консультації фахівців обласної бібліотеки за темами, що стосується організації роботи з фондами в умовах децентралізації; бібліотека як центр інформаційного супроводу суспільних реформ; віртуальний довідковий сервіс обласної універсальної наукової бібліотеки; використання інноваційних технологій з метою залучення молоді до бібліотеки. Цікавим та корисним було ознайомлення з роботою Сумської обласної бібліотеки для дітей.
Емоції переповнювали, позитивна енергетика вражала, у дискусіях поступово народжувалася істина. Зустріч нікого не залишила байдужим. Звичайно, залишилися і питання. Проте фахівці Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки завжди готові до відкритого діалогу.
Для учасників семінару була організована екскурсія містом, під час якої вони відвідали Меморіальний будинок-музей А.П. Чехова в м. Суми.









Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика