"ДЕ-ЖА-ВЮ" Валентини Попелюшки в обласній бібліотеці

Творча зустріч з нашою талановитою землячкою Валентиною Жук (творчий псевдонім - Валентина Попелюшка) відбулася травневого дня в обласній науковій бібліотеці. Доля склалася так, що пані Валентина мешкає в м. Мукачево, але про свою малу батьківщину згадує з теплом у серці. Вона є членом мукачівського осередку ВГО "Союз українок", мукачівського літературного об'єднання "Рідне слово", мукачівського осередку Конгресу літераторів України. Учасниця Революції Гідності, письменниця, волонтер.
Життєве кредо Валентини Попелюшки: "Робити світ бодай краще". Тому у її творчому доробку і патріотична, і громадянська, і лірика кохання. Автор збірок поезій "Миротворче" (присвячена першій річниці Революції Гідності), "Риторичне" та повісті про дітей "Отісатко". ЇЇ вірші покладені на музику, а пісня "Повернися живим" на творчому конкурсі "Креативна Україна" (2015) посіла 3-є місце у номінації "Музичний твір". Лауреат Корнійчуковської премії, премії ім. Духновича.

Часом з усмішкою, а часом, навіть, зі сльозами на очах присутні слухали розповіді про ту добру справу, яку Валентина разом зі своє сім'єю і друзями робить для України і її захисників, слухали неперевершені поезії, які говорять про її добре серце.

Теплі слова на адресу гості, квіти і подарунки від сумських поетів.
В свою чергу, ми дякуємо пані Валентині за збірки поезій, які, я сподіваюся, стануть окрасою нашого поетичного фонду, а головне за ЛЯЛЬКУ-МОТАНКУ, зроблену землячкою, що стане оберегом для всіх нас.










Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика