Вишиванка – оберіг кожного українця, код нації, символ роду і народу

Вишиванка – символ, який єднає всіх українців. З давнини вона вважалась не просто одягом, а оберегом людини. З вишиванки, як з книги, можна зчитати, якими талановитими були українці, гарними господарями та майстрами. Вишиті рушники та одяг здавна поширені в Україні як неодмінний атрибут народного побуту, весільної і святкової обрядовості. Важливі події в житті народу ніколи не обходились без них.

У відділі обслуговування користувачів Сумської ОУНБ постійно діє виставка-інсталяція «Молитва без слів: українська вишиванка». На ній представлені вишиті рушники, автентичний одяг і прикраси, різноманітні орнаментальні нашивки, матеріали для декорування, шовкові і вовняні нитки, аплікації та схеми. З історією української вишивки, старовинними техніками виконання та сучасними оригінальними ідеями в етно-стилі знайомлять видання з фонду бібліотеки.

Працівники відділу гостинно розстелили вишитий український рушник, якій пройшов крізь віки і нині щедро запрошує всіх хто не черствіє душею, друзів і гостей на виставку. 






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика