Презентація книги братів Капранових «Майдан. Таємні файли»

      В Обласній науковій бібліотеці пройшла презентація нової книги громадських діячів  і відомих українських письменників Братів Капранових «Майдан. Таємні файли», яка розповідає про трагічні і водночас героїчні події Революції Гідності. Книга досліджує хто організовував та фінансував Євромайдан, чому на Майдані не було пограбувань та епідемій, де насправді вирішувалася доля Революції Гідності, хто здобув перемогу у ній та багато іншого.
     Як розповіли Дмитро та Віталій Капранови, причиною появи книги, стало те, що більшість українців, які були на Майдані, насправді не знають, що там відбувалося.
      «Хто може сказати правду про Майдан? Ті, хто там був, але нічого не здобув, ні грошей, ні посад, ні безсмертної слави» – говорять письменники. При написанні книги автори спиралися на свідчення людей, які безпосередньо перебували на Майдані, стояли на сцені і за лаштунками, були в самообороні, займалися медициною, брали участь у переговорах, занотовані свідчення кримських татар та мешканців інших міст.
       «Наша книга розповідає про одні з найтяжчих часів в новітній історії України - постмайданного періоду. У ній ви дізнаєтеся про непублічні політичні процеси, поділ влади, про те, хто усіма силами намагався довести Революцію Гідності до логічного завершення», – розповіли брати Капранови. Таким чином, вийшов «документальний фільм у книзі».




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика