Зі святом незалежності, Україно!

Сумська обласна універсальна наукова бібліотека презентує відеоролик до 26-ї річниці незалежної України. Зі святом вас, українці !
Див.

До Дня незалежності України та Дня державного прапора України в обласній науковій бібліотеці організована розгорнута книжкова виставка «Вишита колоссям і калиною – звешся величаво Україною». До уваги відвідувачів представлені книги останніх років видання, яких об’єднує спільна тема – тернистий шлях до незалежності: «Здобуття незалежності України 1991 : історія проголошення, документи, свідчення», «Держава: ілюстрована енциклопедія України» і для найменших читачів: «Мальована історія Незалежності України» Братів Капранових.

Користувачі бібліотеки дізнаються і про історію виникнення наших державних символів: герб, прапор, гімн.

«Вони мріяли про свободу України» - ця тема зібрала нові книги про тих, хто своїми ділами і своїм життям здобував незалежність: П. Сагайдачний, І. Мазепа, С. Бандера, М. Грушевський, В. Винниченко, В.Чорновіл…

Про найболючішу тему – військові дії на сході нашої країни – розповідають книги «Героям слава. Книга пам’яті героїв АТО. Сумська область», «Героям слава!: розповіді для дітей про героїв фронту і тилу», Є. Положія «Іловайськ», Бриченко О. «Батуренський хрест», Зима А. Кровь желто-синего цвета та інші.

З реаліями та здобутками за роки Незалежності української держави знайомлять користувачів бібліотеки періодичні видання та книги, серед яких і кращі здобутки українських письменників 21 століття.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика