У Сумах вшанували пам’ять великого Маестро

Творчість видатного азербайджанського співака Мусліма Магомаєва – яскрава сторінка історії світової музичної культури. Він був кумиром кількох поколінь, його боготворили, їм захоплювалися. Співак поєднував у собі неможливе, будучи водночас виконавцем класичної, естрадної музики, народних пісень, композитором, музикантом, солістом оперного театру, актором кіно, організатором естрадно-симфонічного оркестру і громадським діячем. Муслім Магомаєв пішов із життя 25 жовтня 2008 року і похований на Алеї Героїв у рідному Баку, та пісні його вічні, як і вічна пам'ять про нього.
До 75-річчя від дня народження великого Маестро співробітники відділу мистецтв оформили меморіальну виставку «Промінь сонця золотого…», в експозиції якої представлені книги про життєвий і творчий шлях співака, численні статті, інтерв’ю, нотні видіння, грамплатівки з музичними творами у виконанні Мусліма Магомаєва. 
Спільно з давніми друзями і партнерами бібліотеки – представниками Центру азербайджанської культури «Гобустан», який очолює Мехрібан Салманова, планується проведення музичного вечора, присвяченого творчості Мусліма Магомаєва.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика