Сумські греки відсвяткували ювілей


20 листопада в актовій залі Сумської обласної наукової бібліотеки відбулися урочистості з нагоди 10-річчя заснування обласного товариства греків «Відродження», яке входить до складу Федерації грецьких товариств України. Привітати грецьку громаду з ювілеєм прийшли представники обласної державної адміністрації та Асоціації національних меншин Сумської області. Присутні дізналися багато цікавого про історію еллінів нашого краю та роботу товариства у справі відродження національної самосвідомості, культури та народних традицій, ознайомилися з матеріалами книжкової експозиції «Грецькі мотиви української землі». Своїми виступами гостей порадували молоді артисти.


Багаторічні творчі зв’язки поєднують товариство «Відродження» з відділом мистецтв обласної бібліотеки, на базі якого з 2013 року успішно працює Грецький національний інформаційно-культурний центр – місце проведення численних заходів за участю представників товариства, краєзнавців, журналістів, творчої інтелігенції, студентської молоді, усіх, хто цікавиться грецькою історією та культурою.

За активну та плідну співпрацю, підтримку і зміцнення авторитету греків Сумщини колектив відділу мистецтв було нагороджено Листом подяки Федерації грецьких товариств України.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика