А вересень сонячний сріблом дзвінка Родину учнівську до школи скликає




1 вересня – особливе свято для освітян, учнівської молоді, батьків. Сумська обласна універсальна бібліотека теж долучилась до цієї події.
День знань почався з перегляду літератури «А вересень сонячний сріблом дзвінка Родину учнівську до школи скликає», де було представлено різноплановий матеріал, який допоможе учнівській і студентській молоді в навчальному році. Це і книги-поради психологів для успішного навчання та вибору професії, книги довідкового характеру з інформатики, математики, економіки… Користувачі бібліотеки мали змогу переглянути також твори наших письменників-земляків та друковані видання для розвитку творчого потенціалу молодих людей.

Працівники абонементу для юнацтва провели Перший урок нового навчального року разом зі своїми друзями – учнями 7-х класів загальноосвітньої школи № 19. «Від проголошення Незалежності до нової України» – під таким гаслом проходила година спілкування, насичена відеоматеріалами: «25 років Незалежності», «25 років відновлення Незалежності України» та представлена презентація-реквієм «Герої не вмирають», створена бібліотекарем відділу періодичних видань Близняковою К. В. Особливу увагу привернула розповідь запрошеного на урок вчителя цієї ж школи Висіканцева Олександра Володимировича, людини, що пройшла з країною всі ці буремні події останніх двох років. Учасник Майдану, командир одного з військових підрозділів АТО, Олександр Володимирович привіз з собою як саму велику цінність бойовий український прапор з автографами своїх побратимів. Зустріч завершилась читанням учнями віршів про Україну.

Продовженням Дня знань став етнографічний екскурс «Скарби з родинної скрині». Учні-п’ятикласники (ЗОШ №6) відвідали Центр екологічної творчості учнівської молоді, а точніше краєзнавчо-етнографічний музей, де зібрані аутентичні предмети вжитку українського народу. В традиціях української хати школярі побачили прояв творчої снаги народу, його досвіду, знань і художнього смаку. Хата для селянина була всім: і храмом, і рідним краєм, і батьківщиною, і матір’ю. Звертаючись до минулого прагнемо пізнати самих себе, стаємо зрілішими, впевненішими у собі та вчимося відповідальності за долю рідного краю.







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика