До Дня хрещення Київської Русі - України

До Дня хрещення Київської Русі – України 26 липня працівниками відділу періодичних видань Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки проведена інформаційна година «Хрещення Київської Русі: чисте джерело, що тече в майбутнє» в Державному позашкільному оздоровчому закладі санаторного типу «Ровесник».
Учасники заходу - діти Сумської обласної гімназії-інтернату для талановитих та творчо обдарованих дітей, які відпочивають у таборі, із задоволенням прослухали бесіду про збереження і розвиток національної культурної та історичної спадщини, визнання ролі хрещення Київської Русі - України для української державності. Історичні факти, легенди, міфи, мультимедійні матеріали викликали живий інтерес у присутніх, а огляд періодичних видань привернув увагу до газет та журналів, в яких відображена ця тема.

Присутні мали нагоду ознайомитися з виставкою «Духовні ідеали наших пращурів», на якій були представлені періодичні видання - «Фома», «Київська старовина», «Пам'ять століть», газети «День», «Історія України». Школярі взяли участь в історичній вікторині "Великий дар - Хрещення" та переглянули анімаційний фільм «Сказання про Хрещення Русі».

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика