Читаємо поезію Сумщини разом

24 березня відбулася культурологічна акція «Читаємо поезію Сумщини разом». В марафоні взяли участь поети з різних регіонів Сумщини. На скайп-зв’язок вийшли бібліотеки м. Ромни, Бурині, Конотопу, Путивля та літератори Посулля Недригайлівщини.
Вони стали майданчиком для спілкування письменників: С. П’ятаченка, А. Луговського, Г. Єлишевича, В.Осадчого, Л. Браташ; літераторів Т. Лісненко, Ю. Зв’язка, К. Сенченко. Гостями марафону були члени літературних студій «Орфей» та «Джерела»: І. Козлова, Ф. Рижий, Н. Михайличенко, О.Бражник.

На зустріч до Недригайлівського краєзнавчого музею завітали вчитель української словесності Недригайліської ЗОШ В. Даниленко зі своєю вихованкою, ученицею 7-го класу Кариною Долудою, яка представила на розсуд знаних письменників і аудиторії свої твори.

До бібліотеки завітали письменники із Липоводолинщини і Білопільщини для участі у марафоні.

Цього дня згадували твори письменників нашого краю, написані і в давні часи, і творіння сучасних авторів. Митці читали свої ще не надруковані твори.

В заході прийняли участь читачі бібліотеки та вчителі Сумщини, які проходять стажування в Сумському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти.

Слова вітання учасникам надійшли від голови Сумської обласної організації Національної спілки письменників України О. Вертіля, поетів-земляків М. Гриценка та В. Довжика.

По закінченню марафону було прикрашене Поетичне дерево цитатами із поезії та побажаннями учасників.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика