ЛЕГЕНДА СПОРТУ СУМЩИНИ В ОБЛАСНІЙ БІБЛІОТЕЦІ

23 листопада 2015 року відбулася зустріч двох легенд спорту, почесних громадян м. Суми: веслувальника, дворазового олімпійського чемпіона (1968, 1972), срібного призера Олімпіди-1968 – Олександра Максимовича Шапаренка та легкоатлета, дворазового олімпійського чемпіона у спортивній ходьбі, учасника 5-ти Олімпіад – Володимира Степановича Голубничого. Почесними гостями зустрічі були: Олександр Анатолійович Салатенко, заступник голови Сумської обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Динамо», тренери, спортивна громадськість, друзі, журналісти.
 
Олександр Шапаренко, уродженець с. Степанівка, Сумського р-ну, пригадав свої юні роки, постійні тренування на Пслі, перші перемоги на змаганнях. Нелегкий то був час для майбутньої зірки веслування на байдарках і каное. Допомагав наполегливий характер і неабияка жага до перемоги. А перемоги вдавалися одна за одною. На Всеукраїнських змаганнях, на чемпіонатах Радянського Союзу, Європи та світу. За вагомий внесок у розвиток веслування на байдарках і каное в світі Міжнародною Федерацією нагороджений Золотою медаллю. У 1972 році, коли виборов друге олімпійське золото, в далекому Султанат Омані на його честь вийшла друком поштова марка. Олександр Максимович автор книг «Золоті весла» та «Золоте весло капітана». В 2013 році отримав звання Почесного громадянина міста Суми. Герой спортивного року – 2014 року в номінації «Спортивна слава України».

Олександр Максимович високим досягненням у спорті завдячує рідній сумській землі.

Голова обласної організації Національної спілки письменників України Олександр Васильович Вертіль презентував перше ґрунтовне видання про життєвий і спортивний шлях нашого уславленого земляка Олександра Шапаренка – «Олександр Шапаренко: на гребені хвиль».
Шановний гість відповів на численні запитання гостей зустрічі.
Це була дружня і щира розмова людей, які не байдужі до розвитку фізкультури і спорту на Сумщині, до виховання підростаючого покоління, до здорового способу життя. З повагою згадувалися імена визначних спортсменів, які прославили наш край на весь світ.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика