День знань

Працівники відділу абонементу для юнацтва в стінах бібліотеки створили святкову, незабутню атмосферу свята 1-го вересня Дня знань. Для учнівської молоді та викладачів шкіл був запропонований бібліотечний перегляд літератури «Нема скарбів дорожчих за освіту». На ньому було представлено нові книги та періодичні видання з усіх галузей знань, матеріали краєзнавчого фонду та інформація про учасників АТО.

Учні 6–А класу загальноосвітньої школи № 12 прийняли участь в майстер – класі «Обереги мої українські, ви прийшли з давнини в майбуття».

Мета заходу: познайомити школярів з оберегами, розвинути у них пізнавальний інтерес до історії свого народу, рідного краю, виховати повагу до українських традицій, любов до своєї країни.

Працівники Центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді Мельник С. П. та Сидоренко Л. О. цікаво та оригінально розповіли про історію оберегів (вишиванки, рушника, писанки, домовика, віночків). Шестикласники дізналися і про такий оберіг, як лялька–мотанка, якого налічується майже 250 видів.

Бібліографічний огляд «І звичаї, і мова, і давнина свята» ознайомив дітей з матеріалами про українські звичаї, обереги та символи нашого народу.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика