Рік білоруської культури в Україні


Український та білоруський народи мають спільні історичні корені, схожі культурні традиції та звичаї, їх поєднує споконвічна дружба і добросусідство.

Сучасна Республіка Білорусь відома у світі не тільки своїм досить потужним економічним і науково-технічним потенціалом, але й багатою духовною культурою, оригінальною художньою літературою, самобутнім професійним і народним мистецтвом.




Тому зовсім невипадково 2014 рік оголошено Роком білоруської культури в Україні. Цій події, а також Дню Незалежності Республіки Білорусь, який відзначається 3 липня, присвячена виставка-панорама «Творчість і дружба не мають кордонів», оформлена у відділі мистецтв Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки. Виставка організована в рамках проекту «Бібліотека – центр діалогу культур» и адресована усім, хто цікавиться культурними здобутками братнього слов’янського народу.

В експозиції представленні книги, альбоми, нотні видання, статті з наукових збірок та періодичних видань, що розповідають про історію та сучасний стан білоруської культури, життя та творчість видатних митців. Особливу увагу привертають книги білоруською мовою та матеріали про культурні зв’язки між нашими народами та країнами.

 «Острівець білоруської культури» чекає на відвідувачів до кінця липня.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика