Брати Капранови у нас!

Народилися 24 липня 1967 року в м. Дубоссари, нині Молдова. Предки родом з півдня: по материнській лінії з Одещини, по батьківській - з Миколаївщини. Виросли брати в Очакові Миколаївської області і вважають його своєю батьківщиною. Там-таки, в Очакові у 1984 році закінчили середню школу.
Крім звичайної школи, закінчили спортивну (греко-римська боротьба) та музичну (фортепіано). Вищу освіту отримували в Уральському Політехнічному інституті, (м.Свердловськ) та Московському енергетичному інституті за фахом “Технічна кібернетика».
1988 року одружилися з сестрами-близнючками і переїхали до Москви, де за іронією долі жили на вулиці Івана Франка. Працювали на різних посадах у фармацевтичному та виноробному бізнесі, отримали досвід керівної роботи. Пережили кооперацію, приватизацію, бандитизм та дві революції.
На початку 90-х у Москві зорганізувався потужний український діаспорний рух в якому активну участь приймали Брати Капранови, навіть видавали московську українську газету “ Тинди-ринди” та журнал української фантастики “Брати”. Тоді ж взялися за перо і почали писати свою першу книжку “Кобзар 2000”. Писали 10 років, дописували вже у Києві, куди перебралися 1998 року.
Опинившись у Києві 1998 року застали книжковий голодомор. Видавництва не видавали українських книжок, книгарні їх не продавали. І Капранови вирішили взятися до видавничого бізнесу, побачивши в ньому ринкову нішу. Перший книжковий проект – каталог книжок поштою “Книгоноша”. 1998-го року  зібрали з усіх видавництв усі книжки українською мовою, які були на складах, – незалежно від року видання. Таких книжок набралося 600 назв, усі вони ввійшли до першого каталогу. Отже 1998-го року в Україні існувало лише 600 назв книжок українською мовою, це засвідчено документально.
1999 року разом із телеканалом 1+1 та шоколадом “Корона” організували перший конкурс української гостросюжетної літератури.

Брати Капранови. Кобзар 2000 / Брати Капранови. – К. : Джерела М, 2004. – 424 с.
 Брати Капранови. Нові розділи до Кобзаря 2000 : роман / Брати Капранови. – К. : Зелений Пес, 2008. – 272 с.


„ Кобзар 2000” Братів Капранових витримав п’ять перевидань. Але за цей час автори написали „ Нові розділи” до нього, що вийшли окремою книжкою. І нарешті настав час об’єднати під однією обкладинкою обидва тексти – а для того, щоб зберегти ексклюзив Брати Капранови додали до знайомих вже читачам творів чотири найновіших розділи – „ Якби ви знали, паничі”, „ Кавказ”, „І мертвим, і живим” та „ Молитва”.
Містичний зріз сучасної України, де відьми існують поряд із мобільними телефонами, вовкулаки та русалки не зважають на наявність автомобілів та бетонних парапетів, а жінки привертають коханих у ті самі способи, що й їхні прабабусі. Романтичні, драматичні, іноді смішні і завжди цікаві історії розбито на дві частини: SOFT, рекомендований для жінок, та HARD – для чоловіків.
А для того, щоб знайти свою половину, треба тільки перевернути книжку.
Брати Капранови. Приворотне зілля : роман / Брати Капранови. – К. : Зелений Пес; Гамазин, 2012. – 288 с.
 Чи знаєте ви українську жінку? Ні, ви не знаєте української жінки. Та вона і сама себе не знає. Свого часу брати  Капранови поставили відомий експеримент з потопленням для доказу того факту, що українські жінки – відьми. Не всі лишилися задоволені результатами цього експерименту, але спростувати їх не зміг ніхто. У новому романі авторів знаменитого «КОБЗАРЯ 2000» експеримент продовжують дуже компетентні люди. Цікаво, якими будуть їхні висновки?
Брати Капранови. Розмір має значення : хулігансько-філософський роман / Брати Капранови. – К. : Зелений Пес, 2006. – 464 с.
 Вороги України не дрімають. Цього разу вони вирішили знищити нашу культурну основу, нашу традиційну мораль. І мішенню для атаки обрали найбільш вразливу її частину - дівочу цноту.
Популярний засіб для схуднення насправді виявляється біологічною зброєю, що впливає виключно на невинних дівчат. До справи беруться компетентні органи. Хто стоїть за спинами біотерористів?
Про це ви довідаєтеся з хулігансько-філософського роману братів Капранових «Розмір має значення». Чому роман хуліганський, ви, певно, зрозуміли. А чому філософський - прочитайте на звороті обкладинки.
Брати Капранови. Зоряний вуйко : оповідання /  Брати Капранови. – К. : Зеленій пес; Гамазин, 2009. – 392 с.
 Чи можуть у майбутньому знову з’явитися чумаки? Так — відповідають брати Капранови. З кожним роком сонце все лютіше палить землю, і не виключено, що людям врешті-решт доведеться заховатися від нього у глибокі катакомби. Але і тоді знайдуться сміливці, які збиратимуться у валки і знову ходитимуть по сіль — через покинуті міста, висохлі річища та озера. І так само, як колись, подорожі їхні будуть повними пригод і небезпек… А може все буде зовсім інакше — людство навчиться жити у згоді з природою, засвоїть інші планети і галактики. Тоді для захисту космічних українців буде створена Українська Галактична служба, а агент цієї служби — Мамай — героїчно боротиметься з міжпланетними терористами. У цій книзі є багато варіантів майбутнього, але найцікавішою виявиться незвичайна, магічна версія сьогодення. Чи може ти думаєш, що справжня магія залишилася лише у минулому?
Брати Капранови. Щоденник моєї секретарки / Брати Капранови. – К. : Зелений Пес; Гамазин, 2011. – 400 с.
 Він має все - дружину-телеведучу, красуню-коханку, бізнес на бюджетних грошах, впливових друзів та партнерів. Він - типовий представник так званого "бомонду" чи то "еліти". Однак українцям завжди були притаманні природний скепсис та іронія. Саме завдяки цим якостям головний герой роману "Щоденник моєї секретарки" стає діґґером - подорожуючи таємними коридорами влади та грошей, він не забуває фіксувати для нас із вами правдиву картину того, що відбувається там. Але одного разу світ навкруги раптом починає руйнуватися - настає час великого бізнесового та політичного переділу, гаряче літо 2004-го...


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика