Сумщина космічна

12 квітня – Всесвітній День авіації і космонавтики. 55 років тому людство розпочало зовсім інші відносини з космосом. Політ першої людини в космос – свято всього людства, та Україна має безпосереднє відношення до всієї історії взаємодії людини з Всесвітом.

Тому саме в цей день у місті була проведена вулична акція, до якої долучилися працівники абонементу для юнацтва Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки.
В ході акції була представлена цікава колекція від «Артель мода» – «Темна матерія».
А молодь із інтернату для талановитих дітей підготували своє дефіле інопланетян із підручних матеріалів, вели просвітницьку роботу із сумчанами та влаштували флеш-моб сумських аероклубів «Послання іншим планетам». Було організовано майстер-клас з малювання «Сумський аеропорт – майбутній космодром».



Мало кому відомо, що Суми – одне з міст України, в якому після закінчення служби на космодромі почали мешкати чимало ветеранів космодрому Байконур. Спілкування з ними – це безліч незвичайних цікавих спогадів і розповідей.

Ця акція була організована і проведена для молоді та їх батьків і просто тих, хто цікавиться історією. Адже ВСЕСВІТ – ЦЕ ЦІКАВО. Про це говорила і представлена бібліотекою література різних галузей, які можна взяти у фондах бібліотеки: від технічної літератури з авіа-моделювання до творів художньої фантастики. А ще бібліотекарі запрошували учасників акції долучитись до цікавої краєзнавчої інформації, відвідавши обласну книгозбірню.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика