Вірменія очима сумського фотохудожника


У відділі мистецтв Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки відкрито цікаву фотоекспозицію – «Каміння Вірменії». Автором світлин є відомий сумський колекціонер, мандрівник і фотограф Сергій Гуцан, якому пощастило минулого року відвідати Вірменію – прекрасну країну зі стародавньою історією та культурою. На фотографіях – її неповторна природа, гірські схили з дивовижної краси храмами та монастирями, кам’яні хрести-хачкари. Сергій Іванович поділився своїми враженнями від перебування у Вірменії.

На відкритті виставки були присутні історики, краєзнавці, журналісти, представники закладів культури, члени Сумської обласної організації вірменської культури «Арцах».

Доповненням фотовиставки стала велика книжкова експозиція «Яка ти, Вірменіє?», на якій представлені альбоми репродукцій картин вірменських та українських художників, переклади творів вірменських авторів, видання, подаровані бібліотеці Спілкою вірмен України та книги про взаємозв’язки наших дружніх народів відомого сумського журналіста В. Х. Балаяна, який також був почесним гостем заходу.

Коментарі

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика