СВЯТКУЄМО ДЕНЬ БІБЛІОТЕК!


Ще нещодавно цілком природним було бажання бібліотеки, особливо якщо вона обласна наукова, виглядати солідно та серйозно. Та сьогодення розбиває всі ці установки і вимагає креативності, швидкості та все нових і нових форм спілкування.
Не секрет, що багатство бібліотеки – її читачі. А Всеукраїнський День бібліотек – це прекрасна нагода заявити про себе яскраво, гучно, весело.
Професійне свято працівники відділу краєзнавчої літератури провели разом зі своїми читачами на вулицях міста: вивчаючи своє рідне місто відповідаючи на запитання квесту. Дві команди: «Жовті стрічечки» та «Сумчанки» із загальноосвітньої школи № 15 дізналися багато цікавого та нового про своє улюблене місто.

А працівники відділу абонементу для юнацтва запросили на свято учнів 5-го класу загальноосвітньої школи № 19, підготувавши для гостей веселу гумористичну програму, куди ввійшли і невимушена екскурсія, і вікторини впереміш з цікавими логічними іграми, і огляд книжок із фонду рідкісних видань бібліотеки.
Соціологічна група бібліотеки провела вуличне опитування «Книга. Читання. Бібліотека.», та дізналися від сумчан, що бібліотеки ніколи не втратять свого значення. Незважаючи на комп’ютерно-інформаційний бум, наявність електронних книг, швидкість та доступність Інтернет - ресурсів, саме читання книги – «живої», друкованої – було, є і буде потужним фактором розвитку особистості.

Працівниками відділу документів з природничих і аграрних наук була проведена екскурсія по бібліотеці для першокурсників ветеринарного факультету Сумського національного аграрного університету. Молодь зацікавив інформаційний потенціал відділу і бібліотеки в цілому, яким вона може скористатись під час навчання в університеті, а у відділі відбулася зустріч з активним користувачем бібліотеки, колишнім вченим агрономом Інституту Північного Сходу УААН А.Г. Письменним.
Загально-бібліотечна ілюстрована книжкова виставка «Криниця мудрості – сучасна бібліотека» стала довершенням заходів проведених бібліотекою в цей день.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика