Шоколадний фуршет

11 липня в різних країнах світу відзначали Всесвітній день шоколаду. Історія виникнення шоколаду триває з давніх часів. Мовознавці вважають, що слово «какао» вперше прозвучало орієнтовно 1000 років до нашої ери. В різні часи до шоколаду було неоднозначне ставлення: то його забороняли, вважаючи «гріховним напоєм», який «розпалює пристрасть», то вважали панацеєю та рекомендували, як загальнозміцнюючий засіб, і цей продукт міцно влаштувався на аптекарських полицях.

Сьогодні весь світ обожнює шоколад. Він став невід’ємною частиною нашого життя. І тому свято шоколаду припало всім до душі. В цей день кохані отримують шоколадні букети, колеги обмінюються шоколадними медальйонами, творчі люди малюють картини шоколадом, родини готують святкову вечерю – телятину у шоколадному соусі, шоколадні пироги, торти, коктейлі, гарячий шоколад, виготовляють шоколадних звіряток.

До святкування Всесвітнього дня шоколаду приєдналися і працівники відділу обслуговування користувачів бібліотеки. З цієї нагоди запросили відвідувачів свого відділу до Львівської майстерні шоколаду, яка не так давно з’явилася у центрі нашого міста. Гостинний господар майстерні розповів про історію створення закладу, оригінальні авторські солодощі та майстер-класи, котрі у них проводяться. Присутні мали змогу насолодитися неповторною атмосферою цього затишного кафе та отримати насолоду від скуштованих ласощів. Бібліотечні працівники підготували вікторину з історії виникнення та сьогодення шоколаду.





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика