ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ в ОБЛАСНІЙ БІБЛІОТЕЦІ








Напередодні відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав в обласній бібліотеці відбулася презентація книги Олега Корнієнка «Мартиролог мешканців Сумської області, які загинули у локальних війнах і закордонних збройних конфліктах». Це меморіальне видання покликане поіменно увіковічити мешканців та уродженців Сумщини, які воювали в гарячих точках і не повернулися додому. 
Автор детально розповів про створення цього видання: не один рік дослідницької роботи, цілий пласт вітчизняної історії не надто згадуваної та не надто досліджуваної, про героїв-сумчан. «Це дослідження, як данина моїм побратимам (строкову службу походив у В’єтнамі). Старшим, молодшим. Тим, що вціліли, і тим, що голови склали на чужині. Як би там не було, які історичні епохи не вирували, і як би ми нині не ставились до факту закордонних збройних конфліктів, втім ці люди були воїнами, а загиблого з честю воїна треба поважати. На те є світова мілітарна культура, а ми її козацькі нащадки». 
Не залишили байдужими до подій, які відбувалися свого часу, виступили воїнів-афганців: Сергія Пилипенка – голови асоціації ветеранів та інвалідів Афганістану та Володимира Щеглова – голови громадської організації ветеранів авіації Сумщини «Віраж». 
Звучали пісні у виконанні автора – Володимира Щеглова.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика