ПОЛЯКИ НА МАПІ ХАРКОВА


У відділі мистецтв Сумської обласної наукової бібліотеки відбулася презентація книги доктора історичних наук Любові Жванко «Видатні поляки і Харків: біографічний словник (1805–1918)». Учасниками заходу були представники польської громади, науковці, студенти-історики, журналісти.

Любов Жванко розповіла, що повнокольорове видання, яке побачило світ у харківському видавництві «Золоті сторінки», опубліковане за підтримки Генерального консульства Республіки Польща у Харкові та Генерального консула пана Януша Яблонського й Польського Інституту у Києві.

Видання є унікальним, оскільки уперше у такому форматі подано 65 життєписів представників Полонії Харкова та видатних поляків, уміщено 36 копій репродукцій польських художників, доля яких була пов’язана з Харковом, наданих провідними музейними установами Польщі.

Збір матеріалів для книги здійснено у рамках участі авторки у стипендіальній програмі Міністерства культури та національної спадщини Республіки Польща «Thesaurus Poloniae», координатором якої виступає Міжнародний Центр культури у Кракові.

Любов Миколаївна розповіла, що до написання книги її надихнули враження від тримісячного перебування у Кракові, історія королівського міста, довершеність архітектури, таємничість музеїв, мудрість бібліотек, спілкування з друзями, колегами, однодумцями.

Любов Жванко подарувала бібліотеці свою книгу та висловила надію на подальшу співпрацю з польською громадою та науковцями Сумщини.

Захід проведено в рамках проекту «Бібліотека – центр діалогу культур»






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика