Бібліотекарі на допомогу науковцям і виробничникам

(участь у майстер-класі по вирощуванню круп’яних культур в Інституті сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук) 
Обсяг виробництва круп в Україні протягом останніх п’яти років демонструє досить чітку тенденцію до зниження. І знижується до 4% щороку. Об’єктивними причинами цього є скорочення чисельності населення та високий рівень урбанізації і на їх фоні – зміна споживчих уподобань (на полицях супермаркетів все більше з’являється вітчизняних зернових пластівців і мюслі). В тому чисді, на жаль, виробництво традиційної української культури – гречки на протязі останніх років продовжує знижуватись. 
Ось ці актуальні проблеми у виробництві круп’яних культур в Україні і в області були домінуючими на майстер-класі за темою «Шляхи стабілізації виробництва круп’яних культур: сорти, технології, переробка» Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук (ІСГПС НААН – с. Сад Сумського району). Присутні на ньому керівники та агрономи господарств області, науковці – ІСГПС (м.Суми), Інституту рослинництва ім. В. Я. Юр’єва (м. Харків), фахівці господарств, фермери, обмінялись інформацією та досвідом вирощування гречки, проса та інших круп’яних культур. 
Як завжди, навчання агровиробників було організоване на високому рівні. Актуальність розглянутих проблем викликали у виробників аграрної продукції багато запитань до науковців.. 
Працівники відділу документів з природничих і аграрних наук обласної універсальної наукової бібліотеки познайомили присутніх з інформаційними ресурсами бібліотеки на допомогу науковцям і виробничникам сільськогосподарської продукції та представили їхній увазі відкритий перегляд літератури «Круп’яні культури: сучасні технології вирощування». Учасники майстер-класу зацікавились представленою на ньому літературою і висловили побажання активніше знайомити їх з новими виданнями і статтями із періодичних видань, що надходять до бібліотеки..












Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика