Майстер-клас по вирощуванню олійних культур

Конкурентоспроможність олійних культур в Україні зростає
 (майстер-клас по вирощуванню олійних культур в Інституті сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук)

Особливістю сучасного світового агробізнесу є прогресивне зростання виробництва енергетичних культур, передусім олійних. За прогнозами аналітиків у наступні роки попит на олійні культури буде тільки зростати.

В Україні в цілому і в Сумській області зокрема формується конкурентоспроможна олійна індустрія: зростають площі посіву, рівень урожайності та виробництво олійних культур.

Їх вирощування – один з найбільш прибуткових напрямів сільськогосподарського виробництва, який вимагає постійного вдосконалення елементів технології вирощування.

Саме цим питанням був присвячений майстер-клас Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук (ІСГПС НААН – с. Сад Сумського району). Присутні на ньому керівники та агрономи господарств області, науковці – ІСГПС (м.Суми), Інституту рослинництва ім. В. Я. Юр’єва (м. Харків), Інституту сільськогосподарської мікробіології та АПВ (м.Чернігів), Інституту олійних культур (м. Запоріжжя) НААН; фахівці господарств, фермери, представники комерційних компаній по забезпеченню насінням, засобами захисту рослин, регуляторами росту та добривами (Лімагрейн Юроп, Інтерагростандарт, АДАМА, Кортева, Укравіт, Прогрейн) обмінялись інформацією та досвідом вирощування соняшнику, сої, конопель, гірчиці; познайомились з новими перспективними сортами і гібридами олійних культур та мікробіологічними препаратами для підвищення продуктивності їх вирощування. Актуальність розглянутих питань та високий рівень проведення майстер-класу були відзначені більшістю присутніх на ній аграрників.

Працівники відділу документів з природничих і аграрних наук обласної універсальної наукової бібліотеки познайомили присутніх з інформаційними ресурсами бібліотеки на допомогу науковцям і виробничникам сільськогосподарської продукції та представили їхній увазі відкритий перегляд літератури «Перспективи вирощування олійних культур». Зацікавленість учасників дозволяє працівникам відділу сподіватись на активніше використання аграріями наших інформаційних ресурсів і послуг бібліотеки.







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика