Толерантність врятує світ

У сучасному суспільстві відбувається багато конфліктів – релігійних, міжнаціональних, воєнних, особистісних, які існують тому, що між людьми часто виникає розлад, непорозуміння, нетерпимість один до одного.

Працівники відділу абонементу для юнацтва разом із шестикласниками (ЗОШ №18) намагалися розібратися в тонкощах взаємин та спілкування між дорослими та дітьми, між бідними та багатими, між хлопцями та дівчатами, вчилися терпимо ставитись до іншої людини з будь-якими відмінностями та проявляти такі якості, як взаєморозуміння, співчуття, небайдужість до проблем іншої людини, дружелюбність.

Для того щоб переконатися, що ми різні, грали в асоціативну гру, провели дослід, який продемонстрував індивідуальні особливості кожного учасника, виконали вправу «Конверт відвертостей» та переглянули декілька тематичних відео. І наостанок – потанцювали в обмеженому просторі, намагаючись не торкатися іншого учасника.

Висновок один: нам треба жити разом в мирі, в розумінні одне одного, бути терпимими до слабких та відмінних від нас людей.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика