ЮВІЛЕЙНА ПАЛІТРА

6 грудня на базі Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки розпочала свою роботу Друга всеукраїнська науково-практична конференція «Ювілейна палітра 2018 : до пам’ятних дат видатних українських діячів та композиторів» – традиційний щорічний науковий захід, який проводить кафедра образотворчого мистецтва, музикознавства та культурології ННІ культури і мистецтв Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка. Метою конференції є узагальнення здобутків музичного мистецтва України на різних етапах розвитку, історична оцінка діяльності видатних українських композиторів і музичних діячів, чиї пам’ятні дати відзначаються в цьому році, висвітлення значення їх творчості у подальшому розвитку вітчизняної та світової музичної культури
Учасниками конференції були понад 50 науковців і студентів. Окрасою заходу став святковий концерт. Майстерне виконання інструментальних творів українських композиторів І. Поклада, М. Скорика, М Колесси продемонстрували студенти і магістранти з Китайської Народної Республіки, які навчаються зараз у Сумах.
Співробітники бібліотеки організували виставку книг, періодичних та нотних видань «І кожне з цих імен – мистецький світ», присвячену життю та творчості видатних представників музичної культури України.






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика