Вебінар «Бібліотеки області в контексті адміністративно-територіальної реформи»

20 квітня ц. р. в обласній науковій бібліотеці відбувся вебінар «Бібліотеки області в контексті адміністративно-територіальної реформи». До заходу приєдналися бібліотечні працівники районних бібліотек та об’єднаних територіальних громад області. Сумський район є лідером децентралізаційних процесів, тому бібліотекарі ОТГ цього району завітали до обласної бібліотеки.

Консультант з комунікацій офісу реформ Сумського регіонального відділення Асоціації міст України Карен Агаджанов-Гонсалес розповів про реформу місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, формування спроможних територіальних громад в Сумській області. Він проаналізував методичні рекомендації Міністерства культури України з організації мережі публічних бібліотек в об’єднаних територіальних громадах Сумщини, відповів на багато запитань.

Про завдання публічних бібліотек в контексті адміністративно-територіальної реформи, процес переведення бібліотек із спільної власності ЦБС і районів в ОТГ ознайомили учасників заходу фахівці обласної бібліотеки.

Про перші кроки і перший досвід роботи в умовах ОТГ розповіли директори бібліотек Глухівського району Т. М. Привалова та Охтирської районної ЦБС О. М. Андоленко, Березівської Глухівського та Грунської Охтирського районів Т. І. Орловська та Т. В. Сокол. Цікавим був виступ члена громадської організації з міста Охтирки «Ініціативи розвитку» про участь у тренінгу в місті Запоріжжі в рамках проекту «ПУЛЬС» «Розбудова спроможності місцевих ініціатив ОТГ через співпрацю бібліотек та громадськості».

Ця зустріч та обмін досвідом будуть корисними у подальшій роботі працівників районних та об’єднаних територіальних громад бібліотек.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика