УНІКАЛЬНЕ ПРИРОДНЕ НАДБАННЯ СУМСЬКОГО КРАЮ









З нагоди 15-річчя створення Гетьманського національного природного парку Сумською обласною універсальною науковою бібліотекою на платформі ZOOM була проведена краєзнавча онлайн конференція «Унікальне природне надбання сумського краю».
 
Учасники заходу — провідні фахівці Департамент захисту довкілля та природних ресурсів Сумської ОДА; науковці та провідні фахівці природно-заповідних територій області - Гетьманський національний природний парк і Деснянсько-Старогутський Національний Природний Парк, Природний заповідник "Михайлівська цілина", Регіональний Ландшафтний Парк Сеймський, науковці та студенти СумДПУ імені А.С.Макаренка і Сумський національний аграрний університет /Sumy Agrarian University /СНАУ , Сумський фаховий коледж Сумського НАУ, природозахисники, користувачі бібліотеки та ін.

Увага присутніх була зосереджена на унікальних природних ресурсах парку, їх надзвичайній естетичній, культурній, історичній, рекреаційній та туристичній цінності. Підкреслена роль Ворскли як значного транскордонного екологічного коридору міграції птахів. Розглянута проблема важливості збереження видів рослин і тварин Гетьманського парку , які занесені до Червоної книги України.

На заході обговорювали основні напрями діяльності колективу парку, його внесок у збереження та відновлення біологічного і ландшафтного різноманіття регіону. Відзначалась актуальність і важливість науково-дослідної та природоохоронної діяльності фахівців, науковців, екологів в умовах воєнного стану в Україні.

Чимале зацікавлення учасників викликали видання про Гетьманський парк і природно-заповідні території Сумщини, представлені на перегляді літератури «Зелений діамант Слобожанщини», що підготував Відділ економічних, технічних та аграрних наук обласної бібліотеки.
 
Вітаємо славнозвісний колектив парку зі знаменною датою! Первісна краса природи Сумщини збережена саме завдяки вашим кропітким зусиллям і наполегливій діяльності.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика