ГЕНЕЗА ТВОРЧОСТІ



25 квітня наш земляк, відомий український живописець і графік Микола Васильович СІРОБАБА святкує свій ювілейний день народження.Майбутній митець народився в давньому козацькому селі Межиріч Сумської області, де пройшли його дитячі та шкільні роки. У 1974 році закінчив Харківський художньо-промисловий інститут та повернувся на Сумщину. В 1974—1985 роках працював на Сумському заводі електронних мікроскопів – займався дизайном та промисловою графікою. З 1998 року – Заслужений художник України, а в 2017 році отримав звання Народного художника України.

Микола Васильович пов’язав не тільки життєвий, але і творчий шлях зі своєю дружиною. Віра Сіробаба-Климко – унікальний художник-кераміст, Заслужений художник України. Цей подружній та творчий тандем знають не лише на Сумщині, але й далеко за її межами. Створені митцями роботи, виконані з ювелірною майстерністю, зберігаються в музеях України, Росії, Казахстану та прикрашають культові споруди і приватні маєтки. Тепло та любов, притаманне їх творчості, завжди створює гарний настрій та спонукає до роздумів.

Щиро вітаємо Миколу Васильовича з ювілеєм і бажаємо міцного здоров’я, натхнення, здійснення творчих задумів, мирного неба над головою.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика