І ОЖИВУТЬ СТОРІНКИ КНИГИ ВІД ДОТИКУ ДИТЯЧИХ РУК

Щорічно 2 квітня відзначається Міжнародний день дитячої книги. Це свято книги, дитинства та магії казки, яке було започатковане 1967 року рішенням Міжнародної ради з питань дитячої книги. Цей день присвячений прищепленню дітям любові до читання та підкресленню важливості дитячої літератури. Адже саме вона відкриває малятам двері у великий та незнайомий світ, знайомить з невідомими раніше істотами, розкриває таємниці життя, сприяє становленню особистості.

Дата свята була обрана не випадково – цього дня народився славетний данський казкар – Ганс Крістіан Андерсен, який став одним з найулюбленіших казкарів для дітей усього світу. Саме Гансу Крістіану Андерсену вдалося змінити ставлення до дитячих книг та неймовірно розвинути й збагатити цей вид художньої літератури.

Мабуть, найкращий спосіб відсвяткувати Міжнародний день дитячої книги – це завітати до нашої бібліотеки та прочитати нову цікаву книгу. Адже ми невтомно працюємо, щоб забезпечити кожній дитині доступ до цікавого читання та сприяти інтелектуальному розвитку маленьких українців за допомогою дитячих книжок.
 
До свята в Соціокультурний відділ для молоді Сумської ОУНБ розгорнуто перегляд літератури «І оживуть сторінки книги від дотику дитячих рук», де представлено неймовірно яскраві дитячі книги, які варто прочитати не лише дітям, а й дорослим. Завітайте до нашої книгозбірні та обирайте улюблені книги: енциклопедію чи збірку казок, пригодницьку літературу, фентезі чи комікси.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика