ПЕРШИЙ ІСТОРИК ЗЕМЛІ ПУТИВЛЬСЬКОЇ

(до 190-річчя знаного краєзнавця Івана РЯБІНІНА)

Народився Іван Матвійович Рябінін 22 квітня 1834 року в дворянській родині. (Місце народження сучасним дослідникам невідоме). Закінчив юридичний факультет Харківського університету з дипломом першого ступеня. У 1865 році І. Рябінін переїхав до Путивля. 3а фахом був юристом, а за покликом душі – краєзнавцем.
 
Вивчав славну минувшину Путивля й Сіверщини. Досконало дослідив історію Путивльського Спасо-Преображенского собору та тих церков і монастирів, що мали стосунок до собору. Був старостою величного Спасо-Преображенського храму, докладаючи чимало зусиль для його благоустрою та реставрації церковних реліквій. Провадив у місті значну громадську й просвітницьку діяльність.

Помер Іван Рябінін 16 березня 1912 року на 78-му році життя. Місце вічного спочинку – праворуч від головного входу до Спасо-Преображенського собору.

До уваги відвідувачів бібліотеки у відділі краєзнавчої літератури та бібліографії - книжковий перегляд про життя й творчість визначного краєзнавця, дослідника Путивльського краю.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика