В ТЕПЛИХ ОБІЙМАХ СУМ

#Бібліотека_з_тобою
#library_with_you 
Слов’янськ, Дружківка, Маріупіль – українські міста під ворожою окупацією, а ще Велика Писарівка, Охтирський район та Лебедин, що на Сумщині, Харків та Нікополь… Здавалося б, що може об’єднати ці віддалені містечка й села в одній точці, у середмісті Сум? Звісно, наші екскурсії — розважальні й пізнавальні, з глибоким зануренням у героїку козацької доби рідного краю, котрі для гостей міста, вимушених переселенців, 17 та 18 листопада провела завідувачка відділу краєзнавчої літератури та бібліографії Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки Тетяна Голуб.

Відвідувачі екскурсії дізналися про дату й історичні перипетії заснування Сумина городка – міста, фортеці, форпосту на краю кривавого Дикого Поля, оборонні вежі й вали, козацьку героїку й вояцькі хитрощі. Про святині предків, полковничі скарби, тайники, замуровану панночку Марусю. Про слобожанський характер, мужність, пасіонарність змагатись із значно потужнішим ворогом, — словом, про те, що зашите в наші стовбурові клітини. Що допомогло вижити, встояти тоді, що допоможе перемогти й зараз!..

На півтори години гості Сум відпочили душею, пройшлись старезними вуличками, вдихаючи аромат кав’ярень, помилувались величними храмами, посміхнулись сумським курйозам та анекдотам, перезнайомились одне з одним. Словом, відчули тепло й затишок у братерських обіймах Сум та сум’ян. Обіцяли обов’язково завітати до Сумської обласної універсальної бібліотеки, оскільки в ній працюють такі щирі, солідарні, з активною українською громадянською позицією люди, залюблені в історію та культуру рідного краю…

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика