«Пізнай себе – зрозумій іншого»

«Толерантність» – це здатність почути та зрозуміти іншу людину, наша терпимість стосовно ближнього. Найважливіша мета виховання толерантності полягає в утвердженні цінності людської гідності та недоторканості кожної особистості. 
Міжнародний день терпимості (толерантності) був оголошений ЮНЕСКО в листопаді 1995 року з нагоди 50-річного ювілею цієї організації і відзначається щорічно 16 листопада. 
Саме з цієї нагоди працівниками відділу періодичних видань було проведено для студентів Сумського філіалу Харківського Національного університету внутрішніх справ годину толерантності «Пізнай себе – зрозумій іншого».Студентам була надана інформація про те, як пізнати самого себе, що цьому сприяє, розглянуто питання відношення видатних особистостей до цієї нагальної проблеми сьогодення,також була представлена література, яка є у фондах бібліотеки і формує якості самопізнання. 
Спілкування сприялорозумінню себе як особистості, усвідомленню своєї значимості у соціальному оточенні, умінню керувати своїм емоційним станом у будь - якій ситуації з урахуванням потреб та інтересів інших.







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика