«З рідним словом міцніє держава»

В актовій залі Сумської обласної наукової бібліотеки у рамках клубу «Дивослово», що діє при відділі абонемента, відбулось літературно-музичне свято «Українські візерунки», присвячене Дню української писемності та мови.

На захід завітали шанувальники українського слова, небайдужі до долі української мови – читачі бібліотеки, викладачі української мови та літератури вищих учбових закладів, студенти Сумського будівельного коледжу, інтелігенція.

Присутні мали нагоду познайомитись з громадянською та ліричною поезією, наповненою безліччю поетичних образів, у чудовому авторському декламуванні Віталія Меланича, Світлани Петренко, Ірини Булахової, Надії Позняк та Надії Фурзенко.

Феєричним був виступ вокального ансамблю «Степанівські чарівниці» під керівництвом Людмили Пастушенко. Мелодійне українське слово у їх виконанні створювало атмосферу свята та відпочинку.

Прикрасою заходу став музичний подарунок від Анатолія Пастушенка, який у супроводі баяна виконав «Віночок українських мелодій».

Щирі оплески глядачів викликало зворушливе виконання українських пісень ученицею Верхньопіщанської школи Анастасією Антошкіною, яка виконала їх не тільки голосом, а й серцем.

Гармонійне поєднання поезії і музики, творче спілкування й тепла атмосфера подарували гостям справжнє свято, яке запам’ятається надовго.

Цікавою для присутніх була книжкова виставка «У мові – і минуле, й майбуття, у ній народу суть, його життя».




























Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика