Мистецькі скарби стародавнього Китаю

Користувачі відділу мистецтв Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки можуть відкрити для себе казкову красу мистецтва стародавнього Китаю, переглянувши книжкову виставку «Китайська художня спадщина в музейних колекціях України», яка організована в рамках проекту «Бібліотека – центр діалогу культур».

В експозиції представлені цікаві матеріали про історію колекції класичного мистецтва Китаю Національного музею імені Богдана та Варвари Ханенків у Києві. Живописні сувої, скульптура та зразки декоративно-ужиткового мистецтва демонструють унікальність китайської художньої традиції.

Чудові витвори рук митців Піднебесної зберігаються також у фондах Музею східних культур, створеного в Золочівському замку на Львівщині і розташованого у так званому Китайському палаці. Привертають увагу відвідувачів публікації про раритети Музею західного і східного мистецтва в Одесі – одного із найкращих художніх музеїв сучасної України.

Чимало чудових творів китайського мистецтва можна побачити і у музеях Слобожанщини – Харківському та Сумському обласному художньому музеї ім. Н. Х. Онацького. Серед них литво, порцеляна, взірці шовкоткацтва та художнього різьблення по каменю і кістці, емалі та лаки.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика