«А над світом українська вишиванка цвіте»



Одягнімо вишиванки, друже,
Хай побачить українців світ –
Молодих, відважних, дужих, 
У єднанні на сто тисяч літ.

Свято «А над світом українська вишиванка цвіте» зібрало всіх разом в Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці, щоб нагадати про нашу історію і родовід, щоб продемонструвати багатство культурної спадщини нашого народу. Тонке мереживо, єднання червоного і чорного, радість і сум, весільна пісня і ніжність материнських рук, то все ввібрало в себе біле полотно. Працівники читального залу для юнацтва розповіли про багатовікові традиції української вишивки, що несе в собі генетичний код, в якому жага до волі і любов до рідної землі.

Святковий настрій присутнім створив чудовий концерт. В цей день співала бандура у юних руках учня музичної школи №1 Теодора Клімова. Вміло і весело звучала гумореска у виконанні Богдана Тихонова. А фольклорний гурт «Серпанок» порадував «Піснями українського весілля». Особливо захопив своєю яскравістю і залишив часточку щасливого спогаду сімейний фольклорно-інструментальний гурт Сальнікових. Прекрасне виконання українських мелодій, любов до своєї справи і безпосередність юних виконавців зачарували всіх присутніх.

У відділі документів із економічних і технічних наук відбувся майстер - клас «Цвіт вишиванки єднає Україну!» за участю майстра народної вишивки, члена Національної Спілки народних майстрів України Наталії Бабенко та учнів її гуртка «Зразкова майстерня художньої вишивки та бісероплетіння». Майстриня розповіла присутнім про особливості вишивки на Сумщині.

Вихованці гуртка продемонстрували майстер-клас по виготовленню вишиванки, а також свої роботи.














Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика