З Днем народження, Ліно Василівно!

Мистецький талант будь-кого з поетів різних епох полягає в тому, щоб промовити до сучасників знайомим, але ніби вперше вимовленим, неповторним словом, обезсмертити душу загадковим дотиком. Зробити слово відкриттям серед мільйонів слів і людей – це нелегка праця і велика відповідальність перед майбутнім.
В сучасній українській поезії повною мірою це вдалося здійснити Ліні Костенко, творчість якої стала поетичним осмисленням буття людської душі. Великий поет, лицар честі, взірець громадської мужності – Ліна Василівна має воістину Божий дар слова.

19 березня 2015 року поетеса святкує свій ювілей. З цієї нагоди працівники читального залу для юнацтва нашої бібліотеки провели літературно-музичний вечір «Я вибрала Долю собі сама…».

Студенти машинобудівельного коледжу СумДУ познайомились з життєвим та творчим шляхом Ліни Костенко, натхненно читали ліричні твори поетеси. Слухачі із захопленням сприймали історичні твори Ліни Василівни «Берестечко» та «Маруся Чурай».
Особливий настрій створювали відео з піснями на вірші Ліни Костенко у виконанні Ольги Артеменко.

Звичайно, за цей час неможливо осягнути всю масштабність та велич творчого доробку Ліни Костенко, але достатньо для того, щоб зрозуміти, що «поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі».
І все на світі треба пережити.
І кожен фініш – це, по суті, старт.
І наперед не треба ворожити,
І за минулим плакати не варт..
Ліна Костенко

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика