Святкування ювілею Мартіроса Сар’яна

Справжнім святом міжнаціонального єднання став літературно-художній вечір «Мартірос Сар’ян. Планета Вірменія», проведений у відділі мистецтв Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки до 135-й річниці від дня народження всесвітньо відомого художника, засновника вірменської школи живопису. 

Учасниками заходу були представники товариства вірменської культури «Арцах» та шанувальники образотворчого мистецтва. Cпівробітники бібліотеки підготували велику книжкову виставку. Відеоматеріали розповіли про основні етапи життя та творчості художника.
З цікавою розповіддю про зв’язки Мартіроса Сар’яна з Україною виступив відомий дослідник-краєзнавець, член Національної спілки журналістів України Вазген Христофорович Балаян – автор багатьох публікацій, присвячених літературним та історико-культурним відносинам вірменського та українського народів.

Цікаво, що у Сумському обласному художньому музеї ім. Н. Х. Онацького зберігається одна з картин художника – «Дорога» (1924).

Присутні тепло вітали наймолодших учасників вечора – учнів вірменської недільної школи, які прочитали вірші рідною мовою.

На згадку про свято кожен учасник ювілейного вечора отримав дарунок – кольоровий буклет з матеріалами про життя та творчість великого художника, виданий товариством вірменської культури «Арцах» спільно з бібліотекою.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика