Мовне коло


Сьогодні з нагоди Дня української писемності та мови у Сумській ОУНБ відбулося розширене засідання клубу «Мовне коло». У 2023 році дата свята змінилася, відтепер воно відзначається 27 жовтня. За час свого існування українська мова пережила багато утисків та заборон. Але вона вистояла! І за всі роки має безпрецедентну підтримку.

Захід проводився під гаслом «Кожен, говорячи українською, наближає Перемогу!». Спікером була Ірина Жиленко – докторка філологічних наук, професорка, заступниця завідувача кафедри журналістики та філології. Вона разом з майбутніми журналістами та перекладачами – студентами СумДУ та машинобудівного фахового коледжу СумДУ підготувала насичену святкову програму.

        
Згадали загальну історію письма, Нестора Літописця та інших видатних українських особистостей. Студенти ознайомили присутніх зі словниковими статтями з книги Бориса Антоненка-Давидовича «Як ми говоримо», декламували вірші про рідну мову. Звучали українські пісні у акапельному виконанні.
Наприкінці заходу гості відвідали перегляд літератури «Перлини української писемності та літератури від давнини до сьогодення», що був підготовлений працівниками бібліотеки до свята.





 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика