Літературний урок «Письменники рідного краю» в Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці

 

13 жовтня 2023 року у Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці проведено літературний урок «Письменники рідного краю» для учнів Сумського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 15. Присутні мали можливість безпосередньо познайомитись з надзвичайно талановитою сумською поетесою, членом Національної спілки письменників України, авторкою двох поетичних збірок «Шкіра» та «Ряди Фур'є» Надією Михайлівною Позняк.


За фахом Надія Позняк - викладач математики. Вже не вчителює, але назавжди залишилася вчителем. Це відчувалося у майстерності спілкування з учнівською молоддю. Продекламовані нею поетичні рядки викликали емоції, зацікавленість та жваве обговорення. Авторка відповіла на запитання: «Коли ж уперше почала римувати слова?», «Кого вважає наставником?», «Які літературні клуби допомогли їй в поетичній творчості?», «Найулюбленіший вірш про малу батьківщину», «Коли з’явився перший вірш після початку повномасштабної війни?» та інші.


Читались поетичні твори, звучали записи пісень на слова авторки (композиторів Геннадія Володько, Лариси Травнікової, Оксани Піковської), загалом у творчому доробку поетеси понад тридцять пісень.

До уваги учасників заходу бібліотечними фахівцями була організована книжкова виставка «Сумщина літературна» з фондів бібліотеки та підготовлена відео презентація по творчості письменниці.

Дякуємо викладачам навчального закладу за співпрацю в популяризації книги і читання. Дякуємо нашим мужнім ЗСУ за можливість жити, працювати, творити ...

 










Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика