Професія юриста очима дітей




Древній Рим утворив перші згадки про професію юриста, яка сьогодні стала однією із найпопулярніших та найскладніших водночас. Правники виступають гарантом реалізації та дотримання будь-яких нормативно-правових актів, тим самим створюючи необхідні умови для розвитку законності та порядку в державі.
З нагоди Дня юриста України в рамках правопросвітницького проекту «Я маю право» у відділі обслуговування користувачів Сумської ОУНБ відбувся захід в ігровій формі «Професія юриста очима дітей».
Фахівці Головного територіального управління юстиції у Сумській області розповили про роботу правників та надали змогу учням 7-х класів Сумської класичної гімназії відчути себе справжніми суддями, адвокатами та прокурорами. Школярі переглянули мультфільм, який показав суперечку між головними героями. Вирішити її діти намагалися самостійно, організувавши судове засідання. З бажанням та зацікавленістю вони приміряли ролі ключових учасників процесу.
Отриманні знання стануть гарним доповненням до шкільної програми, а також сприятимуть розвитку правосвідомості у підростаючого покоління, частина якого, можливо, присвятить своє життя служінню закону.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика