День захисника України

14 жовтня, відповідно до Указу Президента, наша країна святкує День захисника України. А ще в цей день православні християни відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці, а також ця дата є Днем українського козацтва.

Під покровом Пресвятої Богородиці, в давні часи, запорожці захищали рідний край, не боячись ні ворожого вогню, ні грізної стихії. А нині українські воїни, не шкодуючи своїх сил і життя, відстоюють свободу і право на гідне майбутнє для нащадків, оберігають територіальну цілісність та суверенітет Батьківщини.

В цей день ми віддаємо данину пам’яті всім, хто боровся колись і бореться сьогодні за свободу нашої держави, схиляючи голову перед іконою Пресвятої Богородиці, благаючи її заступництва та покровительства.

З нагоди Дня захисника України та дня українського козацтва у відділі періодичних видань розгорнуто загальнобібліотечний перегляд «За честь! За славу! За народ!». На якому широко представлені художні твори з історії українського козацтва, історичні літописи про видатних гетьманів та отаманів українського війська, твори наших земляків П. Нестеренка, Є. Положія, книга пам’яті АТО «Героям слава. Сумська область», статті з періодичних видань, спецпроект журналу «Військо України» – «100 найвидатніших полководців та воєначальників: від княжої доби до наших днів», фотоальбоми та матеріали з фонду рідкісних і цінних книг, які розкривають цю тему.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика