Природа – наш дім, а ми дбайливі жителі в нім

Планета Земля є унікальною серед планет Сонячної системи. У тонкому шарі, де зустрічаються і взаємодіють повітря, земля і вода, живуть істоти, серед яких і ми з вами.

У центрі уваги сучасного людства стоять проблеми взаємодії людини з навколишнім природним середовищем. І, на превеликий жаль, нині людство вже зіткнулося з багатьма екологічними проблемами, що мають не тільки локальний, але й глобальний характер.

Тривожна екологічна ситуація склалася в багатьох регіонах планети в результаті некомпетентного господарювання, споживацького ставлення до природних багатств, нещадної експлуатації природних ресурсів, а також превалювання технократичного мислення.

05.06.2018 у Всесвітній день навколишнього середовища, відділом документів з природничих і аграрних наук був проведений загальнобібліотечний відкритий перегляд літератури за темою «Зупинися, людино, на мить І відчуй, як планеті болить». Видання, які були представлені на перегляді, допоможуть користувачам бібліотеки зрозуміти, що будувати стосунки з природою на основі протистояння безглуздо та й економічно невигідно; навчать взаємодіяти з природою, поважати її закони і зважати на обмеження; допоможуть усвідомити необхідність формування інших світоглядних позицій та, відповідно, оновленої системи цінностей і активної громадянської позиції.









Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика