Зустріч з Миколою Григоровичем Власовим

Відомий сумський письменник Юрій Царик писав про Миколу Григоровича Власова: «Хочу підкреслити, що Власов – письменник, який вивчає наукову літературу, тому і пригодницькі і фантастичні твори його мають міцне підґрунтя. А ще Микола Власов – журналіст, художник (малює картини оригінальними техніками), фотомайстер, травник-цілитель (у Сумській області вирощував женьшень та інші лікарські рослини). Я шанувальник таланту й універсальності цієї людини, на жаль, не поцінованої по достоїнству. А те, що він зробив у житті і творчості заслуговує принаймні на добре Слово – слово з великої літери».
Микола Григорович народився в Путивльському районі на Сумщині. У ранньому дитинстві хлопчика батьки забрали на Далекий Схід, там він ріс, вчився, працював…
Уже у зрілі роки він закінчив інститут інженерів геодезії, аерозйомки і картографії. Працював в географічній експедиції на Сахоте Аліні. На Далекому Сході він побував у різних наукових експедиціях і зокрема у тій, яка шукала корені утаємниченого женьшеню. Цей період відображений у його творчості, а літературна діяльність розпочалася з книги «БАМлаг». Практична робота геолога відтворена у його поезії, зокрема у збірці віршів «Я вспоминаю годы былые»:
На чужбине, вспоминая Украину

Ее мятежный, как казалось мне покой

И родную далекую Сумщину

Так хочется вернуться мне домой.

Чверть життя пройшли поза рідним краєм…На рідну Україну привіз те, що набув там: знання, мудрість, досвід. Все це знадобилось у шістдесяті роки минулого століття у Сумах.

Город Сумы – поэтами воспетый

И я своим словом его упомянул

Он в зелень чудную одетый

И Псёл к той красоте примкнул.

Купола собора Преображенья,

Им какой минул уж год?

Это рукотворное творенье

Над Сумами держит небосвод.

Микола Григорович Власов написав біля 30 книг різного жанру. Він майстерно синтезує в книзі ( і у творчості) науку, фантастику, пригоди, грані медицини, утаємниченість історії. Його творчості притаманні іскрометний гумор, жорстка сатира, глибокі журналістські дослідження, його перу належить маса статей. Микола Григорович член міжнародної Спілки письменників, член Спілки журналістів України.
Ось як пише Микола Григорович про читання: «Звичайно, я дуже пристрасний, адже я - письменник, автор художніх текстів. Я пишу і для дітей і для дорослих. Звичайно, я зацікавлений щоб люди читали, щоб люди читали художню літературу, щоб бібліотеки і бібліотекарі існували і сприяли любові до читання».

Зустріч з Миколою Григоровичем Власовим відбудеться в приміщенні ОУНБ 6 червня о 13 годині в рамках Дня преси. Запрошуємо всіх бажаючих.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика