Два століття – одна війна

          В обласній бібліотеці відбулася прем'єрна презентація виставки «Два століття — одна війна».
          Кампанія "Два століття – одна війна" присвячена 75-й річниці створення Української Повстанської Армії.
          Це поєднання сучасної документальної світлини російсько-української війни та архівних фото часів визвольних акцій УПА, які передають тяглість боротьби українців за свою державність протягом останніх двох століть.
          Серед стендів можна побачити і медиків, які надавали медичну допомогу воїнам УПА в глибині карпатських лісів, і сучасних українських військових, які проводять огляд пораненого в польовому шпиталі; зв'язківці сучасності використовують ті ж апарати, якими користувалися в середині минулого сторіччі українські повстанці.
          Експозиція складається з 27 сюжетів, кожен з яких наводить паралелі між воїнами двох епох української визвольної боротьби. В експозиції представлені світлини Макса Левіна, Маркіяна Васейка, Івана Брацюня та Юрія Величка. Всі фотографії суто документальні – не постановочні. Фотографи особисто побували з військовими в Іловайську під час запеклих боїв, багато світлин зроблені на начальних полігонах, де українські військові проходять вишколи. Архівні світлині в своїй більшості також документальні.
          Організатори виставки подарували бібліотеці книжки патріотичного змісту, які висвітлюють факти історії України від давнини до сьогодення про прояви національного характеру різних народів: від політики та історії – до мистецтва і спорту.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика