У Сумах вшанували видатного українського композитора


Провідні музикознавці Сум, гості з Вінниці, Чернігова, Глухова, Лебедина були учасниками Всеукраїнської науково-практичної конференції «М. Д. Леонтович і сучасність», яка проходила на базі Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки. Вона була організована кафедрою хорового диригування, вокалу и методики музичного навчання Навчально-наукового інституту культури і мистецтв СумДПУ ім. А. С. Макаренка, з яким співпрацює бібліотека. Конференція присвячена 140-річчю від дня народження видатного українського композитора, диригента, педагога, збирача українського фольклору. У своїй творчості митцю вдалося поєднати українські народно-пісенні традиції з власним доробком, тим самим сформувавши цілий етап у розвитку української хорової музики й піднісши її на світовий рівень.


Після пленарного засідання конференції в холі бібліотеки відбувся великий святковий концерт за участю провідних хорових колективів міста. Вони порадували глядачів майстерним виконанням чудових творів М. Д. Леонтовича.





Учасники конференції високо оцінили виставку літератури, присвяченої творчості композитора, на якій були представлені унікальні наукові та нотні видання, статті з періодичних видань, звукозаписи.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика