Хто володіє інформацією – володіє світом

Для студентів І курсу факультету іноземної та слов’янської філології СумДПУпрацівниками читального залу для юнацтва проведений День першокурсника. Студентів познайомили з інформаційними ресурсами сучасної бібліотеки, провели екскурсію та бібліотечний урок «Хто володіє інформацією – володіє світом», зробили бібліографічний огляд фахових періодичних видань «Інформаційні ресурси СОУНБ на допомогу студентам-філологам». Своїми враженнями про перше знайомство з бібліотекою поділилися Вікторія Котик і Оксана Зарецька.
 
 
Вікторія Котик
«Душевні ліки» – саме такий надпис розміщений над входом до бібліотеки Рамзеса II. Та й не дивно, адже ще з давніх часів люди черпали наснагу, силу та гармонію духовного світу з книги. Кажуть, що в тиші народжується істина. Бібліотека ж і стала обителлю для тих, хто хотів побути один на один зі своїми думками.

Нещодавно студенти першого курсу факультету іноземної та слов’янської філології СумДПУ відвідали бібліотеку. Дехто прийшов сюди вперше. І скажемо чесно, навіть архітектура та дизайн спочатку вразили нас найбільше! Масивні строгі стіни реалізму, кришталева люстра, неначе із якоїсь казки, спіральні мармурові сходи, як у середньовічних замках… Але найперше, що впало в очі, – це одинадцятиметровий килим, на якому зображене древо життя. Це дійсно вражаюче!

Зустріли нас тепло та привітно…

Див. повністю https://vk.com/club113556280?w=wall-113556280_52%2Fall

Оксана Зарецька
Минулого тижня перший курс слов’янського відділення факультету іноземної та слов’янської філології здійснив маленьку подорож.
А з чого мають розпочати справжні мандрівники та ще й майбутні педагоги? Звісно, з бібліотеки.
Місто Суми багате на книги. Саме це зрозуміли студенти, відвідавши Сумську обласну універсальну наукову бібліотеку.
Інтер’єр біблотеки також вражає: 11-метровий килим, кришталева люстра, мармурові сходи. Споруду можна прирівняти до справжнісінького замку. Так і хочеться уявити принцес, ельфів, особливо, коли на таку думку студентів надихнув сам екскурсовод. Бібліотека має безліч відділів і залів, які заповнені неймовірно цікавими книгами…

Ось такий приємний день залишився у спогадах майбутніх вчителів.

Дякуємо усім бібліотекарям. Особлива подяка нашому екскурсоводу – Світлані Василівні Сагайдак )

Див. повністю https://vk.com/club113556280?w=wall-113556280_50%2Fall

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика